keskiviikko 10. marraskuuta 2010

2, CEF

Eilen oli sitten toisen Cef-tipuktuksen vuoro. Meninkin linja-autolla, meiltä pääsee ihan lähipysäkiltä Kysin pihaan, Olin ottanut ennakkoon vahvan Emed-pahoinvointilääkkeen, se vaikuttaa ajokykyyn, ainakin minulle teki huimasta. Olin ajallaan hoitjan hellässä huomassa. Juteltiin viimekertaisesta. Kerroin kaunistelmatta miten oli mennyt, sanoi aika rankan olleen. Sanoin myös pahon, kuvottavan olon eilen illalla alkaneen. En mielestäni ollut hermostunut tai peloissaan. Ahdistunut kai jotenkin, Tälläinen pahoinvointi on ennakoivaaapahoinvointa tilanteeseen, missä ennenon ollut huonoja kokemuskia. Asiasta löytyy http://www.kuvotus.fi/     sivuilta hyviä juttuja asiasta.
Piikkikäsi meinasi sanoa sopimuksen irti.Suonet ihan hajalla, kämmenselkään yhteen laitttiin tippumaan, mutta kirvely oli kovaa. Jokainen jolle näitä aineita on tiputettu ja alkaa kirvellä tietää miten inhottavaa se on ja miten suonet kipeytyy. Onneksi ylempää käsivarresta löytyi vielä vetävä suoni. Vielä muut pahoinvointi lääkkeet kippasin suuhun.Tiputus sujui ihan ongemitta. Viereisillellä petillä oli 21-vuotis tyttö, jolla oli löytynyt imusolmukesyöpä. Nyt oli kolmas kerta menossa, vaikutti rauhalliselta. Elämä ei ole reilua ei. Ei noin nuorena pitäisi joutua tälläisten asioiden kanssa silmätysten. Meidän ihana sytohoitaja Päivi peitteli meidät vilteillä, kun pienet lapset. Sano minulle, että kyllä tätä kärsimystä on silnulla ollut ihan tarpeeksi. Oli silloin jo viimekerralla minua hoitamassa. Toisille tuollainen lähelle tulo on vain niin luontevaa. Ei aina pelkän  huumorin avulla jaksa.

Tipustus oli ihan loppusuoralla, kun minun ihan nuori lääkäri ( minulla ei lääkärin vastaan ottoa ollutkaa) tuli sängyn viereen juttelemaa. Kyseli vielä niistä viimekerran oireista ja eilisestä pahasta olosata. Ehdotti, että ottasin ennakkoon Temesta 1g ahdistukseeen . Temestahan kuuluu bentsodiatsepiineihin, on tarkoitettu eri syistä joutuvan ahdistuneisuude lyhytaikaiseen lievitykseen ja hoitoon. Minulle siis ennakkoon, ennen hoitoa ja nut parina ilatana kotona. Lääkäri haluaa tukea näin jaksmista kaikin keinoin, että vielä jaksaisi looppuun. Pahóinvoinnin estolääkitys on oltava aina mahdollisimman hyvä, ensimmäistä kertaakaan ei saisi tulla hoidosta kovaa pahoinvointia. Keho ja mieli alkaa toimia seuraavilla kerroilla vielä vahvemmin. Minulla on juuri kaikki riskitekijät näihin hoitoihin, Viimekerralla pahinvoinnin hoito oli ihan toista. Oksensin toisen hoidon jälkeen monena päivänä heti kotiin tultaessa. Pitää kaikkea kokeilla, jos niistä apua olisi.

Anoppi haki minut kotiin, olin kyllä aika tokkurassa hoidon jälkeen. Syötii n heillä, ruoka jotenkin vielä meni. Kotiin kun pääsin oli pakko päästä sohvalle, nukuinkin useaa otteeseen. Illalla mies tarjoii viikonlopusta jäänyttä kinkkupiirakkaa, joka oikesti oli hyvää. Ei voinut syödä kun palan ja hei yökkimään vessaan. Pahoinvointilääkkee salpaavat jotenkin niin ettei minkäänlaisellä yökkimisellä tule mitään pois. Kuvotus tulee koko ajan aaltoina, välillä kylmä , välillä kuuma. Otin yöksi sitten Temestan ja se rauhoitki elimistön hyvin, sain nukuttua yön rauhallisesti, muut kun lähtivät unia riitti vielä puoli kymmeneen. Otin läälleet pahoivointiin ja nuut lisävitamiinit ja keitin kaurapuuroa mehukeiton kanssa. Maistui hyvin, eikä yökötystä tullut. Nyt menen sohvalle nukkumaan, että jaksan vähän olla kolulasien kanssa. Luntakin on tullut paljon yön aikana. Kiva.

13 kommenttia:

 1. Toivottavasti auttavat lääkkeet ettei olisi yhtä rankkaa tällä kertaa kuin viimeksi. Mullakin oli toisen CEFin jälkeen pahoinvointi pahin. Sinniä vielä, enää yksi jäljellä.

  VastaaPoista
 2. Eipä käy kateeksi nuo oireesi, vaikka tuttuja ovat niin olen onneksi päässyt tähän mennessä lievemmillä oireilla. Kysin palvelu tuntuu olevan laadukasta eli potilaista pidetään huolto, hyvä näin. Tsemppiä, uskotaan että viikonlopuksi olotila helpottaa. t. pete

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä! Toivotaan tosiaan, että lääkkeet auttaa ja olo helpottaisi pian.

  VastaaPoista
 4. JAKSAA, JAKSAA ... hyvä, että lääkäri kävi juttelemassa ja antoi Temestania. Enää yksi jäljellä !!!
  pirtsikka

  VastaaPoista
 5. Onpa teillä kysissä loistohoito! Lääkärikin tulee sängyn viereen ja oma-aloitteisesti ehdottaa lisälääkettä. Hienoa kuulla, että lääkkeestä on ollut apua.

  Enää yksi jäljellä, kohta se on ohi. Jaksamista ja toipumista!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille, viime yö meni rauhallisesti nukkuessa, mutta tämä aamu on inhottava. Päätä ei voi ikein pitää pystyssä, sittenpä on vaan maattava. Toivon etä olen jo isänpäivänä paremmassa kunnossa.

  VastaaPoista
 7. Kuulostit puhelimessa tosi väsyneeltä ja heikolta. Ei voi muuta aina toivoa kun että huominen olisi parempi. Kysin hoidon tasoa voi vaan kehua. Sekin tuo lohtua että ihminen otetaan yksiönä vastaan eika potilaana.
  voimia Olga sinulle. Ikävä on teitä kaikkia. T. Pikku-sikko

  VastaaPoista
 8. Muutama päivä sohvaperunana ja sitten olo ja kunto alkavat kohentua, tämän kun muistaa niin jaksaa rämpiä eteenpäin. Virtuaalihalaus!

  VastaaPoista
 9. Voimia toipumiseen! Olet ajatuksissa.

  VastaaPoista
 10. On taas hurjan kuuloista tuo sinun olotila. Ei voi muuta kuin todeta kuin Tilu, että parin päivän sisällä olo taas alkaa parantua. Pitkiä on varmasti ne tunnit ja päivät kun olo on huono.
  Mitään muuta hyvää tästä hommasta ei löydy kuin tuo Kysin hieno hoito ja tuki. Ihminen otetaan yksilönä ja yritetään kaikin tavoin tukea yli tämän rankan hoitoajan.
  Iso hali täältä iso-sikkoltakin !

  VastaaPoista
 11. Kumpa pääsisimme aikakoneella ensi viikkoon. Itselläni alkaa olo jo hieman helpottaa, taidan kokeilla pientä kävelylenkkiä koiran ulkoilutuksen merkeissä. Psyykataan ja rimpuillaan, sulla enää yksi tiputus jäljellä ! t.pete

  VastaaPoista
 12. Ihan itku tuli, kun luin teidän ihanien ihmisten tsemppauksia. Muutenkin tänään on ollut itku herkässä. Eilinen päivä oli tosiaan ihan phjanoteraus, en paljon edes muista siitä. Illalla koski rintannkin niin, että ajattelin joko tästä lähtö jonnkein tulee. Yöllä nukuin 11 tuntia ja tänään pitkät päiväunet. Vähän on jo suunta ylöspäin, rukakin maistuu vähän.

  Mies nauraa, että kylä silloin emäntä alkaa toeta kun rupeaa komentamaan siivoamaan. Kyllä tytär ja mies siivosivatksin, kun minä taas kerran nukuin yläkerrassa.

  Hyvää isäinpäivää kaikille, me mennään miehen vanhempien luo syömään sunnuntaina.

  VastaaPoista
 13. Toivottavasti olo on jo huimasti parantunut ja huomenna voit jo nauttia valmiin pöydän antimista!

  Hyvää isänpäivää!

  VastaaPoista