lauantai 5. helmikuuta 2011

alkoholista tulee hyvä olo ja asiat tuntuvat luistavan

Pellonpää vainaan kuolemattomat sanat Kaurisnmäen elokuvasta Arvottomat, kun kysyttiin miksi juo. Eilen tuli maistettua vuoden ensimmäiset viinilasit ja siiderit. Itse en otsaketta allakirjoita, minulle tuli parin lasin jälkeen vaan outo , typertynyt olo. Asiast eivät päässäni alkaneet luistaa sen paremmin, eikä se hyvä olokaan ole kuin hetken harhaa. Eli pariin lasiin jäi ja sitten jo sänky kutsui houkuttelevasti. Liekkö olisi tullut mitään otettuakaan, mutta mies oli perjantaina kotona  ja oli siivonnut, tehnyt lumityöt , käynyt kaupassa. Touhusi hyvää iltapalaa, oli ostanut hyvää italialaista punaviiniä.(oikeasti olen punaviinin ystävä). Pitihän sitä sitten vähän maistaa. Osaakohan olla tarpeeksi kiitollinen siitä, että onni on tässä miesasiassa asiassa ollut myönteinen.

Nyt äsken tein koevedoksen tiramisusta. Tämä jumalainen kekseistä, mascarpone juustosta ym tehty jälkiruoka on ihana. Harjoittelin sitä, että se onnistuu kahden viikon päästä, kun rakkaat sikkot perheineen tulee meille viikonloppua viettämään.Mies hoputtaa selän takan, että pitää joutua Kuopioon asioille, joten jatkan tätä vielä myöhemmin.

Ensi maanantain Kysin aika siirtyi perjantaille. Nyt taas vointi on ollut parempaa kaikin puolin. Nivel-ja luusto kivut vähemmällä, onkohan sillä osuutta, kun olen lisännyt Kalsiposin määrää. Olen yrittänyt opetella ottamaan rennommin ja onnistunutkin siinä. Henkinen olotila on taas parempi. On se ihme mitä vuoristorataa sitä päässä käy, eikä sille mitään voi. Kyllä se elämä menee eteenpäin taas pienin askelin.

13 kommenttia:

 1. Itse olen vuoden aikana pari kertaa testannut tuota Pellonpään aforismia ja minulla se on vielä toiminut, äijien kanssa parannettiin vähän maailmaa. Vähäksi aikaa tuli unohdettua tämä pirun sairauskin. Mutta eipä tuo enemmälti houkuttele kun rapulan saa joka toinen viikko jo "viran puolesta", mitä sitä vielä hankkimaan vapaaehtoisesti.
  Hoitoviikko takana ja nousukiidossa ollaan niin fyysisesti kuin henkisesti. Ensi viikolla laskeudun piilopirttiini ihmettelemään maailmanmenoa. Otahan rauhalliseti siellä työrintamalla. t.pete

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että kunto alkaa kohentua.
  Osaan kyllä olla vauhdikaskin juhlija, kun sille päälle satun, etenkin kun on sellainen porukka. Onneksi vanhemmiten siinä asiassa viisastuu. Vielä on muistissa ne kauheat sytokrapulat, onneksi ei minulle tule alkosta juurikaan krapulaa.

  Kuopiossa käydessä käytiin appivanhempien luona ja mummo oli paistamut blinejä ja asiaan kuuluvat lisukkeet. Olivatkin hyviä, kun ei niitä usein tule syötyä.

  VastaaPoista
 3. Täällä kuola valuen luen tiramisu-suunnitelmia.

  Mukava kuulla että henkinen vointi on kohentunut. Jonkinlaista aaltoliikettä se kyllä tuntuu olevan. Välillä pohjalla, mutta välillä onneksi siellä aallonharjallakin.

  VastaaPoista
 4. (tulipa varmistussana: brestspa - vähän niin kuin foneettisesti kirjoitettu rintakylpylä?)

  VastaaPoista
 5. Loppuikä Lintsin kolisevalla ja natisevalla vuoristoradalla!? Toivottavasti ei. Mutta sitähän tämä syövän jälkeinen elämä monilla näyttää olevan. Ainakin aluksi. Onneksi se juna edes hieman hidastaa siellä mäen päällä.
  Petelle paljon voimia ja asennetta joka toisen viikon rapulaan, onneksi on se väliviikko, mutta ei ihme jos ajoittain kypsyttää.

  VastaaPoista
 6. Tiramisusta tuli niin hyvä, että ei jää viimeiseksi kerraksi. Nyt mies houkutelee hiihtämään. Sain viime talvena uudet sukset ja monot. Nyt ainakin limen puolesta voi hiihtää, kunhan kunto vain kestää ja kädet. Onneksi on latua vieressä, mistä ohittaa.

  VastaaPoista
 7. Hyvää hiihtoreissua!

  Kiva, että kolotukset on helpottaneet :) Pitäisi muistaa itsekkin hankkia ne Kalsiposit ja sitten vielä ottaa ne..

  Tiramisu kuulostaa hyvälle.

  Petelle tsempit täältäkin!

  VastaaPoista
 8. Huh, olipa rankkaa hiihtäminen, joskin ihana olla ulkona. Kädet olivat kuin makaroonia, ei voimaa minkäänlaista. Meinasin lopettaa samantien, mutta mies ei antanut heti lopettaa. Viime talveen verrattuna kunto on huomattavasti huonompi. Selvähän se, mutta käsivoimia pitäisi hankkia jostain lisää.

  VastaaPoista
 9. Hiihto on joka vuosi aluksi rankkaa, jos ei yhtään malta jarrutella menoa, mutta lihakset kyllä ihmeen nopeasti alkavat palautua. Hyviä hiihtokelejä sinnekin!

  VastaaPoista
 10. Pitäisiköhän tehdä perjantaiksi sitä tiramisua itsekin... Alkoi tehdä mieli.

  VastaaPoista
 11. Onnittelut hiihtolenkistä ja tiramisusta ! Naminami oli varmasti hyvää. En ole ikuna tehnyt enkä edes ostanut sitä Mascarpone-juustoa, pitääpi laittaa korvan taa. Itse otin pari lasia punaviiniä ruoan kanssa mieheni kanssa ja tietysti kynttilänvalossa. Hyvä, että kivut olleet vähemmällä ja ihanaa, että siskot tulee kylään. Kyllä niitä käsivoimia sitten aikanaan tulee ... itekin vielä niitä keräilen, vaikka viimeiset sytot oli aikoja päiviä sitten.
  Ihanaa talvea ja koitetaan nauttia jokaikisestä auringon säteestä ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 12. ihan tuli kaikki lihakset kipeiksi hiitämisestä. Hyvä olisi lihaskuntoa ylläpitää, ettei ihan surkastu.

  Tiramisu on helppo tehdä, kun ei tarvitse kun aineita latoa. Lapsille voi keksit kastella vaikka maitokaakaoseen, aikuisille espresso ja tilkka amarettoa.

  VastaaPoista
 13. Pellonpää vainaan kuolemattomat sanat Kaurisnmäen elokuvasta Arvottomat, kun kysyttiin miksi juo.

  Öö.. Ei vittu...

  1) Elokuva oli Varjoja paratiisissa
  2) Näyttelijä oli Sakari Kuosmanen, ei Pellonpää

  VastaaPoista