maanantai 20. joulukuuta 2010

Joulun odotusta

"Maa on niin kaunis, kirkas luojan taivas, ......
Kiitävi aika, vierähtävät vuodet, miespolet vaipuvat unholaan....

Rakkain joululaulu, joka aina kauneimmissa joululauluissa lauletaan. Joulun alla ikävä ja kaipaus valtaa mielen. Olen muistellut niitä ihania jouluja lapsuudessa ja niitä viimeisiä kun Äiti vielä eli. Sellaista tunnelmaa on vaikea tavoittaa. Meillä oli tapana jossain vaiheessa kokoontua Äidin luo perheineen. Ja Äiti oli laittanut kystä kyllä ja se tunnelma. Nyt ei voi enää kun sytyttää kynnttilät rakkaiden edesmenneiden puolesta.

Onneksi on oma perhe, joka pitää pinnalla. Koululainen on innoissaan lomasta, nytkin nukkuu vielä täyttä päätä. Joulua odottaa, mutta ei enää sillä tavalla kun pinempänä. Suuria lahjatoiveita ei ollutkaan, eikä niitä valtavia lahjaräykkiöitä tarvitse ollakaan. Kunhan on kaikilla hyvä meli. Tarkoitus olisi aattona olla miehen vanhempien luona ja sinne tulee miehen veljen porukka Joensuusta. Ihan reipasta touhua on tiedossa, heillä nuorempi on vajaa neljä. Joulupukkikin taitaa tulla. Joulupäivänä sitten ajellaan siskon luo, samalla pääsee käymään vanhempien haudalla.

Nyt on vajaa viikko Femar-lääkettä syöty. Ei hyvin pahoja oireita vielä ole tullut. Alkupäivinä vähän huimausta, etovaa oloa, painon tunnetta rinnassa. Hikoilu puuskat olleet lieviä (onneksi) Yleinen vaiva tästä lääkkeestaä on nivel-, lihas-, ja luustokivut. Moni joutuu vaihtamaan sen takia lääkkeenkin. Olen ruvennut syömään omega-kapseleita. Sitä missä on kaikki omega-rasvahapot (3,6,7,9) Viimeksikin sain apua esim. tyrni(7) kapseleista. Otan niitä kaksi aamusta lääkkeen yhteydessä. Jospa auttaisi nievevaivoihinkin. Rasvahapot voivat attaa myös rytmihäiriö tuntemuksiin.Vähän on aamusta havaittavissa pientä jäykkyyttä. Ainahan on jotain pientä kolotusta, ettei kaikkea jaksa edes pistää merkille. Liikunta auttaa sevästi vaivoihin. Että resepti on selvä, terveelliset elintavat, kohtuus kaikessa jne. Kunhan vaan tulisi niitä noudatettua.

Olen nyt reilun viikon aikana virksitynyt paljon, mieskin on sen huomannut. Sanoi, että tarmoa ja innostusta asioihin on tullut paljon. Välillä kun ei olisi kotoa halunnut lähteä minnekään. Jopa kaupassa käynti tuntui ylivoimaiselta. Ei pelkästään jaksamisen vuoksi, vaan tuntui kun olisi paniikkioireita. Varsinkin ihmismassat pelottivat. Kotona oli turvassa. Nyt olen päättäväisesti lähtenyt kotoa jonnekin. Olo on helpottanut kummasti. Liikkuakin olen jaksanut hyvin. Ja parasta mitä voi olla, olen NUKKUNUT ilman mitään lääkkeitä. Pienin askelin eteenpäin, ei pidä itseltä vaatia liikaa.

Yhteen blogiin kirjoitinkin tästä. Pitkään minua vaivasi syyllisyys siitä, että sairastuin uudestaan. Viimeksi kaikki oli tehnyt kaikkensa minun parantamiseen ja tsemppaamiseen. Kun olisin pettänyt ihmiset. Onneksi olen päässyt siitä yli. Mutta kaikenlaista sitä ihmisen päässä liikkuu, ihan hullujakin ajatuksia.

8 kommenttia:

 1. Hyvä jos Femar ei ole aiheuttanut isoja ongelmia, ehkä sitten voi toivoa että niitä ei tulisikaan?

  Ihmismieli on kyllä todella kummallinen kun se kerää syyllisyyttä vaikkapa juuri syövän uusiutumisesta... tai sairastumisesta alunperinkin. Hyvä että mieliala on nyt kohentunut ja syyllisyydentunteet jääneet taakse.

  Valoisaa joulua!

  VastaaPoista
 2. Kitsune; elän siinä toiveessa, että ei tulisi pahoja oireita lääkkeestä. Mieliala vaikuttaa kaikkeen, myös siihen miten kokee pienet krempat.

  VastaaPoista
 3. Olen kyllä iloinen noista hyvistä tuntemuksistasi!
  hienoja uutisia.

  Joulunodotusta teidän perheelleenne.

  vintti

  VastaaPoista
 4. Kovasti voiton puolella kuulostat olevan jo. Nauti siitä, joulusta ja läheisten seurasta ilman mitään syyllisyyttä mistään! Hyvä olo jatkukoon.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vintti ja rk; samoin sinne hyvää joulun osostusta:)

  VastaaPoista
 6. Hyvä juttu että sekä fyysinen että henkinen puoli voi jo paremmin, mutta kuten sanoit pienin askelin eteenpäin. On se kumma mitä kaikkea sitä tuleekin pähkäiltyä ja ajatukset menee välillä ihan kummia ratoja. Kun oli ns. terveen kirjoissa niin eipä tullut moiset mieleen, vai onko se osittain sitä että silloin ei mukamas ollut aikaa pysähtyä pohtimaan syntyjä syviä.
  Tänään oli kontrolli ja tohtori kertoili tuloksia. Keuhkojen hyyryläiset ennallaan eikä uusia ollut muuanne ilmaantunut. Voivat ilmeisesti kuitenkin melko hyvin sytopommituksesta huolimatta koska merkkerit olivat nousseet viime kerrasta. Avastin-syto alkaa menettää tehoansa, mutta onneksi takataskussa on vielä toinen biologinen syto. No...odotetun olosia tuloksia, kuuluvat taudin kuvaan. Hoidot jatkuu loppiaisen jälkeen, nyt saa vähän hengähtää ja nauttia joululomasta perheen kanssa. Rauhallista Joulua Sinulle ja muillekin näin sinun blogisi kautta (jos sallit) ! t. pete

  VastaaPoista
 7. Jännittikin jo vähän tuo peten "joululahja", onneksi oli ihan kohtuullinen. Joulumieltä ja rauhaa sinnekin!

  VastaaPoista
 8. Pete; odottelinkin jo sinun kuulumisia ja olivat varmaan ihan odottettuja. Onneksi ei pahempia, voi nauttia Joulusta ihan ansaitusti. Onneksi on vielä aseita varastossa, on ne niin sitkeitä pirulasia.
  Ja kyllä voit tietenkin tätä kautta toivotella Jouluja muillekin. Kaikki tätä blogia lukeneet, kuin myös itse ovat jännittyneenä odottanee sinun kuulumisia. Kaikki me ollaan hengessä mukana.
  Lataa akkuja nyt kunnolla, että jaksat loppiaisen jälkeen taas käydä taistoon.
  Iloista Joulunaikaa koko perheelle!

  VastaaPoista