tiistai 13. syyskuuta 2011

Opiskelun lomassa

Joutui kohtaamaan melkoisen kulttuurisokni, kun opiskelut alkoivat. Käytänteet olivat muuttuneet niin paljon. Tärkein kaveri tällähetkellä on tämä teitokone. Siellä on kurssit sun muut. Informaatiota on tullut niin paljon, että heikkohermoista jo hirvittää. Kovat on vaatimukset ja paljon on tehtävä töitä opiskelun eteen. Kursseja pyörii jo kovasti ja tenttipäivä alkaa ilmestyä kalenteriin.

Olin suunnitellut liian tiiviin aikataulun, on ollut enimmäkseen vain koulua ja töitä. Viimeviikon lopussa tuumasin, että tämä loppuu tähän. Päivät on olleet välillä  kymmentuntisia. Kyllä tämä harjoittelua ja aennetta vaatii. Pelkästään töissä käynti on helppoa tähän nähden, kun pitäsi jaksaa kotona joskus muutakin.No, itsehän tähän olen halunnut.

Meitä on iso  ryhmä, ikähaitarilla 25-50, eli hyvin sulaudun joukkoon. Opiskeluporukka ja opettajat ovat mukavia. Koulupäivinä ruokalassa saa 1.60 eurolla hyvän lämpimän aterian. Ihmeellistä!
Onneksi on nyt tiedossa lomaa, eikä iham mitä tahansa lomaa. Perjantai aamuna meidän poppoo lähtee pariksi päiväksi Roomaan. Mies joskus talvella sai halvat lennot, eikä niitä voinut enää perua. Ei ihan paras ajankohta nyt, mutta onneksi ei mene siinä lähiopiskelupäiviä. Lomaakin oli jemmassa vielä, kun viime kesänä jäi sairasloman alle.

Matkasta yritän kuvien kera postata. ajatus auringosta tuntuu hyvältä, kun on jo niin syksyistä.
Mukavaa syyskuun jatkoja kaikille.

12 kommenttia:

 1. Rajoita ihmeessä opiskelu- tai työtahtia, jos voit niitä itse aikatauluttaa. Kiva, että opiskelukaverit ja opettajat on mukavia ja ihanaa, että on lomareissu tässä välissä :) Oikein mukavaa Rooman matkaa teille!

  VastaaPoista
 2. Juu, onhan sei ihan itsetä kiinni, mutta tuo rahakin on aika tärkeä elämisen kannalta. Tosisn menot vaan kuriin, ollaan välillä pärjätty hyvinkin vähällä, eikä nälkää olla vielä nähty.

  VastaaPoista
 3. Arrivederci Roma ... ihanaa !!! Kerro sitten kaikki, kun tulet, meinaan kaikki tärkeä ainaskii, koska meidän poppoo lähtee kans Roomaan 15.10. Minä päätin viedä meidän likat Roomaan, jotta voivat sitten joskus muistella, että äitee vei. Kukaan muu ei oikeestaan sinne olis välttiste halunnut, MUTTA mä haluun SI SI SI ; )

  VastaaPoista
 4. Oikeilla jäljillä olin kun varoittelin sinua ahnehtimasta liikaa tekemistä, mutta eiköhän se siitä ajan kanssa tasoittune.
  Tuo Rooman matka tekee varmasti hyvää, hieno kaupunkikohde ja viikonlopuksi luvassa oikein lämmintä aurinkoista keliä.
  Meillä sataa vettä ja tuulee, mutta eipä haittaa tällä viikolla, maanantaina oli sytopäivä eli lepäilessä menee tämä viikko. Ajatukset tahtovat vaan pyöriä liikaa tämän sairastamien ympärillä kun on tullut vietettyä aikaa likaa yksikseen sisäoloissa. Onneksi viikko sitten oli vanhemmat ja täti miehineen käymässä ja viime viikonloppuna appiukon 80-v synttärit niin oli muutakin tekemistä. Yskä ei enää niin vaivaa kun ottaa rauhallisesti, mutta rasitusta ei keuhkot siedä ollenkaan.
  Lokakuussa meinaan kyllä suunnata mökille ja katella siellä syksyn edistymistä, ex. työkavereitakin on tulossa saunomaan yhdeksi viikonlopuksi.
  Terveiset ruskan keskeltä ! t. pete

  VastaaPoista
 5. Opiskelun alussa on varmasti hässäkkää, kun ei tiedä miten paljon mihinkin joutuu aikaa käyttämään. Varmasti aikaa myöten, kun rutiinit löytyvät, helpottaa. Etkö voisi tehdä vaikka kuusituntisia päiviä opiskeluvuosina, ettei aina olisi niin kiire?
  Hyvää minilomaa sinulle ja perheellesi Roomassa! Ja Pirtsikalle kans! Kaikki tiet vievät sittenkin Roomaan :)
  Petelle hyvää mökkilomaa ja mukavaa kaveri-iltaa :) Vai on siellä ruska jo? Ei ole Hesas näkyny, vain vähän keltaista koivuissa.

  VastaaPoista
 6. Opiskelu on viimeaikoina kovasti muuttut. Ennen riitti, kun istui pulpetissa, kuunteli opettajaa ja teki mitä käskettiin. Nykyään sanotaan (aina ei kyllä sitäkään), mihin pitää pyrkiä, ja sitten itse täytyy keksiä miten ja kuinka laajasti.

  Hyvää Rooman matkaa!

  VastaaPoista
 7. Petelle terkkuja ja jaksuja ! Ihania hetkiä mökillä toivotan !!!
  pirtsikka

  VastaaPoista
 8. Onhan se opiskelu tosiaankin muuttunut, Moodle on kuin raamattu, jota tuijotetan koko ajan tai ainakin melkein. Tänään laitettiin yksi tehtävä menemään. Harjoiteltiin myös Googledocsin käyttöä.

  Pitää kertoa kaikki vinkit, meillä on jo liput Vatikaaniin ja Coloseumille. Voi muuten jäädä haaveeksi, kun aina tuollaisissa paikaoissa on jonoja.

  Petelle ihan valtavasti voimia kohtaamaan tämänkertaiset haassteet. Olet sinä sitkeä ja vahva ihminen kun jaksat ilman katkeruutta todeta asioita. Hyvä kun on ollut seuraa ja tekmistä. Meilläkin on kuun lopussa sisarusporukalla kokoontuminen, kun niin monella on synttärit samalla kuulla.

  Hyvää syksyn jatkoa, tästä reissusta jatkoa seuraa ensi viikolla...toivottavsti

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti oli onnistunut reissu ja pieni loma toi opiskeluun taas lisäpuhtia!

  VastaaPoista
 10. Hei taas! Minulla on sinulle jotain blogissani jos vaan haluat sen ottaa vastaan =)

  VastaaPoista
 11. Mites loma meni kuumassa Roomassa ?
  pirtsikka

  VastaaPoista
 12. Mani älyttömän hyvin, lämmintä oli ja ihanaa. Kunhan vaan ennätän laittaa jotain kuvien kera. Tulin juuri anatomian luennolta, puhuttiin virtsamuodoktuksesta ja kaikesta sellaiseta missä pää meni taas sekaisin.

  VastaaPoista