keskiviikko 24. elokuuta 2011

Jännittää!

Uskomatonta miten aika voi mennä nopeasti. Noin vuosi sitten alkoivat ensimmäiset hoidot. Taisin olla näihin aikoihin eristyksessä ensimmäisen Taxoteren ja Herceptinin jälkeen. Voi niitä aikoja! Sanotaan, että aika kuultaa muistot, mutta ei taida näitä muisoja kuultaa kirkkaammaksi. Oli ne niin epämiellyttäviä kokemuksia. Mitä niistä opin? Ainakin sen, että terveys ei ole itsestäänselvyys, eikä sitä arvosta eenkuin sitä oikein koetellaan. Nyt nautin energiasta jota minulla on nykyään ollut. Kunhan muistaa nukkua tarpeeksi ja olla stressaamatta liikaa. Jälkimmäistä on aina vaikea muistaa, sen verran ainkin nyt on uutta tulossa.

Olen opetellut eri tietokeone juttuja (onneksi olen saanut ihan lähiopetusta), kerrannut englantia, lääkelaskuja, yrittänyt aloittaa anatomian ja fysiologian kirjan lukemista. Tsempata itseäni jaksamaan, ottamaan rennosti asioita. Jännittää opiskelun aloitus. Onneksi siellä on varmasti muillakin joilla on pitkä aika, kun viimeksi ovat olleet koulunpenkillä.

Vaikka nyt tuntuu olevan aikamoinen flow-tila päällä ja asat tuntuvat sujuvan hyvin, välillä iskee takaraivoon pelko. Entä jos vielä tulee jotain tällä sairausrintmalla, entä jos taas kaikki suunnitelmat menvät uusiksi. Kaikki paha palaa takaisin. Onneksi näitä ajatuksia tulee harvoin, mutta onhan se välillä mielessä. Se pelottava sana. Syöpä.


12 kommenttia:

 1. Onhan se niin. Ei siitä mihkään pääse, etteikö tauti takaraivossa paukuttele silloin tällöin. Mutta - sulla on kaikkea ihanaa opiskelurintamalla. Tiedonjano on paras jano. Rimakauhu jää kauaksi taakse, kun aloitat koulun penkillä. Lycka till - on se olga ihanaa !!!!!
  pirtsikka

  VastaaPoista
 2. Nauti flowsta! Turha opiskelua on pelätä, elämänkokemus korvaa ehkä hieman hidastuneen muistin oikein hyvin, eikä tarvitse pingottaakaan niinkuin nuorempana.
  Syöpätieto on ja pysyy, mutta onneksi sekin painuu usein taka-alalle kaikessa muussa touhussa, ainakin kontrollien välillä.
  Hyvää syksyä ja intoa opiskeluun!

  VastaaPoista
 3. Eikö sinulla ollut vähän taipumusta tuohon heti, kaikki ja nyt mentaliteettiin eli muistappa tosiaan olla stressaamatta liikaa. Eli aikaa myös muulle kuin työlle ja opiskelulle.
  Kylläpä se on ihan luonnollista että ajatukset palaa välillä syöpään, eihän sinulla ole kuitenkaan pitkä aika sairastamisesta ja minä vielä varmaan muistutan asioista kun jorinoin omia kuulumisia....alkuviikosta oli ihan mukavasti näppylää naamassa ja eilen kävin taas uuden annoksen myrkkyä saamassa. Täytyy nyt toivoa että tekisi jotain muutakin kuin noita näppyjä. Keuhkoa punkteerattu kaksi kertaa, tuo nesteen kertyminen on kyllä niin syvältä. Ei jaksa/pysty tekemään oikein mitään ja pienen kävelyn jälkeen puuskutan ja vihellän kuin joku höyryveturi. Nytkin olisi niin hieno keli lähteä vaikka sieni metsään, kyllä syö miestä. Mutta istuskellaan ulkona keinussa ja ihaillaan kesällä laitettua pihaa, on se vaan hieno.
  Lämmin kiitos tsempittäjille olgan viime postauksessa ! Nauttikaahan "akkain kesästä" ja hus metsään sieniä etsimään ! t. pete

  VastaaPoista
 4. On niin kiva kuulla teistä :))

  Turhahan sitä elämää on pelätä, se tulee sellaisena kun tulee. Just tuli postissa Kysin kirje; aika ultraan ja mammoon. Sitten vastaan- ottoaika myöhemmin. Aina jännittää, ei sille mitään voi.

  pete, tosi kurjaa tuo nesteen kertyminen. Varmasti tuntuu pahalta kun ei voi liikkua kunnolla. Keliä ei voi nyt moittia, viikonlopuksikin on luvassa ihanan lämmintä. Sienessä ollaan käyty ja saaliiksi saatu herkkutatteja, kanttarelleja ja paljon mustia torviseiniä. Onneksi kelistä voi tosiaan nauttia myös oloneuvoksena pihakeinussa. Etenkin jos on komeeta pihaa mitä kattella.
  Juu kyllä minulla taitaa olla taipumista tuohon hoppuiluun ja stressailuun. Mies on monta kertaa sanonut, että keskity enemmän tuohon kouluun ja teet työtä vähemmän. Kyllä sitä pärjää vähemmälläkin tuloilla. Onneksi aikuisopiskelijalle maksetaan aika hyvin koulutusrahastosta eli jotain tulojakin on tietysti oltava.
  Voi kun tosiaankin saisit avun noista myrkyistä ja aina on kiva kuulla kuulumisia.

  Voimia!!!!

  VastaaPoista
 5. Niin tuo "akkain kesä" on kuulemma savolainen ilmaisu intiaani kesästä. t. pete
  ps. nuo mustat torvisinet ovat kyllä herkkua

  VastaaPoista
 6. petelle terkkuja ja jaksuja - kesää on vielä jäljellä ; )
  olgalle kivoja koulupäiviä, usko mua sä nuorrut, kun opiskelet ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 7. Ärkoota komppaan taas kerran; Nauti flowsta! Ja elämänkokemus korvaa ehkä hieman hidastuneen muistin kyllä hyvin ;) Ja kohta sulla ei tosiaan ole aikaa miettiä syöpää. Tosin nuo kontrollit varmaan saa taas epäpesäkkeet valloilleen.. Kannatetaan sitä, että ei liikaa töitä opiskelujen ohessa - välillä on levättäväkin, eikös..?

  Kiva on kuulla Petestäkin - saisi vaan kuulumiset mielellään parantua. Tsemppivä! Ja tuo "suomennos" oli kyllä tarpeen - ainakin mulle.

  VastaaPoista
 8. Petelle terkut täältä myös ja parempia vointeja toivotaan/odotetaan/vaaditaan!:) Onneksi on se piha.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille tsemppauksesta! Täällä oli mahtavan lämmin viikonloppu. Tuli vielä grillattua ja paistettua lettuja. Ja jonkun hurjan intopiikin ansiosta pesin ulkoa alakerran ikkunat lauantai-iltana juuri kun oli aikeissa saunoa ja grillailla. Sitäkin tehtiin vaikkakin myöhemmin. Sunnuntaina tuli vielä verhotkin vaihdettua ja pestyä. Et silleen. Minä olen niitä ihmisisä joilla jännitys kanavoituu liika tekemiseen :))

  Huh aamulla kello soisi n. 5.40, vaikka olenkin aamuihminen, olisi vähän pitempään kiva nukkua.

  VastaaPoista
 10. Mitä koululaiselle kuuluu? Onko paljon läksyjä? :)

  VastaaPoista