perjantai 7. lokakuuta 2011

Syysterveisiä!

Vihdoin ajattelin vähän laittaa kuulumisia ylös. Koko kouluviikko takana, kaksi seuraavaatyöviikkoa. Tentteihin lukua ja tehtävien tekoa. Onneksi nyt vapaa viikonloppu edessä. Enkä aio kouluasiaoita ajatella. Ihan mukavasti on nyt mennyt, johonkin rytmiin alkaa ehkä päästä, eikä niin paljon ahdistakkaan enää. Tytärkin täytti viimekuun lopulla 12-vuotta. Iso tyttöhän hänestä on tullut. Kyllä aika menee nopeasti.

Sitten siitä Rooman matkasta. Lämmintä oli koko ajan, ihan hellettä. Illallakaan ei tarvinnut pitkähihaisia vaatteita. Paljon oli nähtävää ja kerettiinkin aika paljon. Ihmisiä oli joka paikassa valtavasti ja kaikilla kamerat kaulassa.


Tässä Äiti ja tytär (valkea lierihattu) istumassa Espnajalaisilla portailla.

Fontana Trevi oli kaikkien turistien nähtävyys, oli soellä niin paljon porukkaa.

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, tässä Pantheonissa.

Vatikaani ja Pietarinkirkko olivat ehkä paras nähtävyys. Oltiin onneksi tilattu liput Vatikaani museoon etukäteen, vältyttiin turhalta jonottamiselta.

Lämmintä riitti sinä päivänä kun oltiin Coloseumin alueella.

Paljon oli nähtävää ja kierreltävää. Hintataso oli aika kallista, mutta muuten kaikki sujui hyin. Ruoka oli hyvää. Nyt taitaa reissut vähäksi aikaa olla reissattu. Onhan noita tämän vuoden puolella tullutkin tehtyä.  Toivottavasti olette kaikki voineet hyvin. Muistin vasta, että minullahan on tässä kuussa mammo ja utra. Eipä ole juuri tullut mietittyä mitä mahdollisesti sillä rintamalla tulee. No, asioillehan ei etukäteen mitään voi. Täytyy vain toivoa, että kaikki on kunnossa. Hyvää syksyä. Täällä jo lehdet ovat osittain tippuneet. Nyt on ihan hirveä tuuli ja välillä sataa. Kastuin koiran kanssa lenkillä ihan kunnolla, mutta eipä tuo haitannut.

13 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulosti ja näytti teidän reissu :) Ja aika hyvin, että et edes muistanut mammoa ja ultraa. Sitä lyhyempi stressiaika näin ennakkoon. En ymmärrä (muuta syytä kuin säästöt), miksi itselleni on tiedossa toistamiseen pelkkä mammo vuoden vaihteessa.

  Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 2. KIITTI Olga Rooman terveisistä. Me lähdetään sinne ensi viikolla ; ) Olen ollut aikaisemmin Roomassa ja tuttua juttua tuo. 200 metrin kävelymatka voi kestää uskomattoman kauan, kun turisteja on niin valtavasti. Olipa teillä komiat lomasäät - saitte kesälle jatkoa. Hienoja kuvia, upeita daameja !
  Hyvä, että opiskelu on mennyt hyvin. Usko vaan, se antaa sulle uutta energiaa ja aivot tykkää ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 3. Kiitos Terhi ja Pirtsikka; minulla on pakko ultrats rinta tämän silikonin takia, eivät pysty puristamaan niin littaan. Inhottava toimenpide. Varmasti myös sen helmikuussa olleen pienen patin takia.

  Hyvää matkaa Pirtsikalle. Ihana oli myös illalla palloilla Piaza Navonalla, siellä oli aina vaikka mitä esitystä ja ympäristö täynnä hyviä ruokapaikkoja. Ihmeellistä kyllä, opiskelu alkaa sujua. Eihän minulla ole sen enemmän mitään hätää kuin muillakaan. Minulla kun on vaan taipumus panikointiin.

  Nyt on mukava, kun yökylään tulee miehen veljen porukka Joensuusta.

  VastaaPoista
 4. Upeat leidit upeassa ympäristössä! Kiitos matkakuvista Olga, tuttuja paikkoja minullekin.
  Hyvältä kuulostaa, että elämä ja opiskelu alkavat rullaamaan. Alussa joutuu aina vähän opiskelemaan sitä opiskeluakin. Ennen oli kynä, kumi ja ruutuvihko, ja opettaja kaatoi tiedon päähän. Nyt on tietokone, kirjat ja itseopiskelu. Minä kyllä tykkään jälkimmäisestä: oma sohva on mukavampi kuin pulpetti :)

  VastaaPoista
 5. Ihania lomakuvia ja olet lomasi ansainnut. Hienoa, että olet kuvauksetkin onnistunut unohtamaan!

  Opiskelu intoa ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 6. Ihania lomakuvia! Ei ainakaan yhtään helpottaneet matkakuumettani ;)
  Kiitos kun kävit jättämässä kommenttia blogiini =)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentieista!
  Tänään kun vieraat olivat lähteneet menimme koko perhe ulos laittamaan pihaa syyskuntoon. Lehdet saivat kyytiä, vielä kerran leikattiin ruoho, kalusteet ja grilli pois. Tulipa hyvä mieli kun sai tehtyä noitakin hommia pois.

  Tänä viikonloppuna tulikin syötyä kunnolla ja juotua vähän punaviiniäkin. Oli kyllä mukava viikonloppu. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille.

  VastaaPoista
 8. KIITOS KIITOS OLGA ! Hyvää viikon alkua sinne kans ; ) Olin siskon luona kylässä lauantaina ja söin kaikkea hyvää ja kulauttelin punaviiniä - oli rattoisaa. Kyllä punaviini rentouttaa ; )
  Roomaa odotellessa täytyypi vähän harjoitella (harjoitus tekee mestarin) tuota viinin juomista (harjoiteltu kyllä on ja taito on tallella, tyylipisteet hankitaan Roomasta).
  pirtsikka

  VastaaPoista
 9. Tuttuja paikkoja on kuvissa, olette saaneet kunnon historia pläjäyksen. Mutta se on totta että on siellä toisiakin, välillä vähän liikaakin.
  Minulla on lokakuussa hoitovapaata, epäilevät että uusin lääkkeeni on aiheuttanut jonkinlaisen pneumoniitin eli tulehduksen keuhkoihin, olis kyllä parempi vaihtoehto kuin se että oireet johtuu tuosta hyyryläisestä. Viime viikon ct-kuvissa tilanne oli stabiili, merkkerit tosin jatkaa nousuaan eli uutta kontrollissa. No nyt syödään antibioottikuuri ja seurataan tilannetta.
  Opiskeluiloa ja syksyn jatkoja ! t.pete

  VastaaPoista
 10. Juu pete, kyllä pneumoniitti on parempi ja toivottavampi vaihtoehto. Varmasti kuuri puree ja olo helpottuisi.

  Pitäs sitä lukuintoa löytyä....

  VastaaPoista
 11. Petelle rutistus ja peukutus pneumoniitille !!!
  Olga - terveiset Roomasta. Ai että .... olis meilläkin sellanen ilmasto ilman valtavia automääriä ja ihmismassoja ; ) Muuten meni loistokkaasti. Samat nähtävyydet koluttiin ja mieän likat tykkäs. Jee ! Nyt sitten töitä, töitä ja töitä, kotona ja töissä .... seuraavaa odotellessa ..... siis lomaa - ei kontrollia, sekin rämähtää joulukuussa silmille.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 12. Ihana kuulla, että loma meni hyvin. Olen nyt tietotekniikan tunnilla ja voin surffailla hyvillä mielin, kun kurssi on jo suoritettu. Jee ja opintopisteet näkyy rekisterissä. Eilen oli anatomian tentti, saas nähdä miten meni...
  Loppuvuodessa ihan hirveä suma tenteissä ja tehtävissä, mutta ei paniikkia kaikki hoituu. Jos ei muuten niin uusintojen kautta ))))
  Terkkuja kaikille!

  VastaaPoista