lauantai 5. maaliskuuta 2011

Mustaa valkoisella

23.2.2011 Rintameeting

46-vuotias nainen, jolle v. 2001 oikean rinnan laajan osa poisto, LD-rekonstrktio duktaalisen T1N1-asteisen rintasyövän vuoksi, johon littynyt DCIS. Ollut gradus 2-tauti, reseptori positiivinen, HER2 positiivinen , saanut FINHER-tutkimuksen mukasiet hoidot+ sädehoidon. 
v.2010 oikean rinnan mediaaliosiin residiivi, joka vuoksi rinta pistettu, rekonstruoitu proteesilla, kieleke jätetty vielä paikoileen.

Nyt kainalosta löytynyt patti, joka vuoksi onkologian poliklinikalla otettu muutoksesta ohutneulanäyte. On PAPA luokka 4.

päädytään vielä tekemään ultratutkimus ja ottamaan paksuneulanäytteet em. muutoksesta, joka jälkeen arvoidaan potilas rintameetingissä

02.03.2011 Rintameeting

Katso yllä oleva teksti. Ultraääniohjatusti otettu paksuneulanäytteet kyseisestä pienestä 4,6 mm kokoisesta pesäkkeestä. Muutos hävinnyt biopsioiden yhteydessä, koilattu paikka. Patologin mukaan muutos edustaa lähinnä arpea, ei herätä maligniepäilyä. Tilanteesta vielä kliininen arvio, mikäli jostain syystä muutos edelleen palpoituu, voi sen halutessa poistaa. Sinänsä ultraääni- ja biopsialöydökset eivät sitä edellytä. Tilanteen kontrollia ehdotetaan ultraäänellä noin puolen vuoden kuluttua, jonka voi yhdistää potilaalle suunniteltuun rintarekonstruktion jälkeiseen kontrolliin. Rintarekonstruktiokontrollia voi lykätä hieman kesäkuuta syksymmälle, jolloin tämä muutoksin tulee varmistettua.

Eilen tuli jo postissa Kysiltä kirje. Vaikka asiat oli puhelimessa kerrottu, on ihana lukea se paperista. Että se on totta, saan elää ainakin nyt ilman pelkoa. Nyt on aikoihin niin voimakas tunne, että olen todella elossa, elämä tuntuu hyvältä.

11 kommenttia:

 1. Hyvältä tuntuu täälläkin lukea tuo! Joo, kyllä asiasta pitää olla mustaa valkoisella, ollaan totuttu, että sitten vasta on varmaa. Nauti tilanteesta ja elämästä! Voi hyvin!

  VastaaPoista
 2. rk, sinä olet kyllä nopea nainen:)) Kävin lenkillä koko prheen voimin ja nyt odottelen vesi keilellä ruokaa, keittiöstä tulee niin hyvät tuoksut. onneksi on kokki kolmonen siellä kauhan varressa :D

  VastaaPoista
 3. Pelko on poissa, reppu on selässä keveä, hyvä on jatkaa matkaa eteenpäin. Aurinkoista viikonloppua ja herkuttelu hetkiä !
  Hiihtoloma alussa, täytyy vielä isännän koota itsensä kuosiin viime viikon jäljiltä. t. pete

  VastaaPoista
 4. Kivakiva - mustaa valkoisella :) Nauti!

  VastaaPoista
 5. Noiden uutisten kera nautitaan aurinkoisesta viikonlopusta. Oltiin juuri jäällä kävelyllä ja lystiä oli.

  VastaaPoista
 6. Pete, kokoahan itsesi valmiiksi keväthangille, toivottavasti luistoa riittää.

  Meillä ei ole ensiviikolla lomia kuin tyttärellä, menee huomenna mummin ja ukin luo.

  Nautittu on viikonlopusta, katsottu yhdessä tyttären valitsema elokuva ja laskiaispullat syöty. Ruoka taas maistuu, viimeviikkoina ei oikein maistunut, painokin vähän putosi. Nyt ei siitä enää pelkoa :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä kun sattui petellekin hoitovapaa hiihtolomaksi. Hyvää hiihtolomaa teille pohjoisen porukoille, täällä se on enää muisto vain!

  VastaaPoista
 8. Hienoja uutisia vielä ihan mustana valkoisella! Näitä oli mukava lukea. Jatkukoon tuo hyvä olo ja voimakas elämisen tunne!

  VastaaPoista
 9. Elämä ON ! Hyvä Olga, naati, naati ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista