maanantai 27. kesäkuuta 2011

Loma Espanjassa!

Laukut purettu, pyykit jo pesty, monta mukavaa muistoa mielessä. Barcelona oli hieno kaupunki, todellakin näkemisen arvoinen. Kahteen päivään näkee juuri sen verran vähän, että tekee mieli mennä joskus uudestaan. Sagrade familia, Rambla, satama, vuoret ja vähän ennättää aistia suurkaupungin tunnelmaa.

Bacelonasta ajettiin vuokra-autolla Peniscolaan, reilut 200 km. Siellä majotuttiin ihan mukavaan huoneistoon. Hotellialue oli ihan meren rannalla, muutenkin alue oli kivan rauhallinen. Paljon lapsiperheitä ja vanhempaa väkeä. Vuokratiin pyörät muutamaksi päiväksi.  Uitiin paljon meressä, tytär jaksoi tuntikausia hillua aalloissa. Ilma oli juuri sopiva, ei vielä ihan liian kuuma. herkuteltua  tuli jamon serranolla, äyriäisillä, paelalla ym. paikallisilla herkuilla ja viineillä.

Yhtenä päivänä käytiin Valenciassa. Tien vieret oli täynnä appelsiinipuita, aluelta tuleekin suurin osa maan appelsiineista. Valcensia oli maineensa veroinen, kaunis kaupunki. Ei huono valinta matkakohteeksi. Syötiin tietysti paikallista kuuluisuutta paella valecieanaa.
Tyttärelle matkan kohokohta oli portaventuran huvipuisto. Siellä meni aika ihan tarkaan, paljon porukaa, jonoja laitteisiin. Ihan kiva paikka käydä lapsille ja lapsenmielisille

Ajeltiin pikkukylissä, nukuttiin pitkään, syötiin hyvin ja rentouduttiin. Mitä muuta voi lomalta toivoa. Alueella oli aika edullinen hintataso. paikallise puhuivat hyvin vähän jos ollenkaan englantia, parilla espanjan sanalla pärjäsi paremmin.

Vähän kateellisenakin seurailin espnjalaisten lomailijoiden tapaa olla pienten lasten kanssa. Itse en aikanaan olisi voinut kuvitella vauavan, pikkulapsen kanssa enää puolen yön aikaan ulkona kulkemassa. Paljon oli ihmisillä mukana koiria, pieniä ja hyvin tottelevia. Pari dalmistakin näin reissun aikana. Ikävä tuli välillä Pipsaa. Suomalaisiin ei törmätty kun pari kertaa, ei niinkään suomalaisten kansoittama alue, saksalaisia oli paljon ja titysti espanajlaisia lomailijoita.

Juhannusaattona tultiin kotiin. Nähtiin koneesta piniä tulipisteitä, kokkoja. Kotiin oli ihana palata. Koira oli vauhkona jälleennäkemisestä. Nyt ollaan taas monta kokemusta rikkaampina. Ihania muistoja tunnelmia voi vielä pitkään fiilstellä kuvia katsellen.

14 kommenttia:

 1. Kiitos matkakertomuksesta :) Hyvältä kuulostaa ja näyttää. Harva pääsee kokkoja katsomaan ylhältäpäin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuva- ja matkakertomuksesta minulta myös! Upeata arkkitehtuuria Välimerellisissä kulttuurimaisemissa. Siellä mieli lepää ja nauttii. Ja ehditte vielä juhannukseksi kotiinkin, nopeaaa toimintaa.
  Lomamatkalla nyt itsekin itä-suomalaisessa pikkukaupungissa, jossa kirjoittelen paikallisessa kirjastossa - aamupäivän mattopyykin jälkeen. Kotimaista eksotiikkaa: mattopyykkiä keskellä kaupunkia ja lopuksi pulahdus samaan virtaan.
  Hyvää kesän ja loman jatkoa sinulle ja lukijoillesi! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitti Olga kuvista ja sanoista ! Oli mukavaa luettavaa. Jospa joskus sinne ... jonain päivänä ... En ole koskaan ollut Espanjassa, Italiassa olen käynyt muutaman kerran. Kuvat nähtyä ja paellasta ja appelsiinipuista luettua iski Barcelona-kärpänen ; )
  Päätettiin äijänkäppyrän kanssa, että viedään vene Airistolle. Käyn ite sieltä käsin töissä. Meillä on pikkukersat hoidossa, kun poika lähti vaimonsa kanssa A-luokan reissulle.
  Ihanaa, kun on kesä - Kesän jatkoja Olgalle ja porukoille !

  VastaaPoista
 4. Kiitos matkatuliaisesta!
  Naapurimme saapuivat myös äsken hieman vastaavan kuuloiselta reissulta epsanjasta, kateellisina tietysti olemme kuunnelleet matkaturinoita. Espanjassa kyllä riittää nähtävää, aikaa pitää olla ja valita käyntikohteet ettei mene ihan juoksuksi. Teidän kohteet kuulostivat kyllä mielenkiintoisilta, sopivasti kaupunkia ja rauhallisempaa menoa. Kyllä tuollaisen reissun voimalla taas jaksaa!

  VastaaPoista
 5. Ihanan kuuloinen loma! Olet sen ansainnut!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille! Mukava kuulla myös teidän kesäkuulumisia :)
  Mattopyykki vielä edessä ym. maalausurakkaa. Onneksi miehellä pitkä loma, joten hommat tulee tehtyä ennen syys-sateita.

  Täällä ihan mahtavat ilmat. Kuitenkin Suomen ihanain suvi hakkaa Espanjan rannat 6-0 mennen tullen. Mukava on olla matkalla, mutta kotiin on aina ihana palata.

  Tyttö on mummolassa, mies samoin tekemässä terassia. Minä töissä nyt, onneksi on vielä lomaa tiedossa. Loppuviikosta on serkkutapaaminen, mukava nähdä suksulaisia pitkästä aikaa.

  Nautinnollista kesää kaikaille !!

  Olga
  ps taas tuo google-tili takkuaa (;

  VastaaPoista
 7. Meillä kanssa porukka palasi eilen vastaavista maisemista, kovin kehuivat reissua onnistuneeksi. Palasin tenavien kanssa äsken Oulun kautta kotiin, matkalaukut odottavat eteisessä, vaimo on vielä Oulussa, kukahan se meillä nuo laukut purkaisi ja selvittäisi 2 vk pyykit ?
  Itsellä takana 2000 km kotimaan matkailua, leppoisa juhannus ystävien kanssa ja tänään vierailu tuolla tiinan lanseeramassa valkoisessa talossa. Ei tullut jytkyä, tuli jonkilainen mätky, keuhkon hyyryläiset voivat myrkyistä huolimatta hyvin ja pientä kasvua jälleen havaittavissa. Merkkereistä saa kohta tosin piirtää exponentiaalisen kuvaajan. Yskä on vaivannut miestä viimeiset pari viikkoa ja aiheuttaja löytyy vasemman keuhkon alalohkosta. Että tälläistä, välillä on sellaiset fiilikset että uusi lääke tehoaa ja näin arveli tohtorikin kun ihottumaa oli paljon, mutta eilen illalla kun asiaa pohdiskeli niin eipä tullut yllätyksenä tämän päivän uutiset. Tälläistä viivytystaisteluahan tämä on, seuraavat 3 kk mennään oksaliplatinan voimin, höysteenä edelleen tuo vectibix. Ensi viikolla oys, mutta sitten hoitovapaata 4-6 vk.
  Mutta naatitaahan suomen suvesta ja lämmöstä hyvät ystävät, kuten blogin emäntä tuntuu tekevän ! t. pete

  VastaaPoista
 8. Voihan vitsi noita sinun juttuja, ei hyvältä kuulostaaa. Onneksi mielialasi on hyvä. Pahalta tuntuu sinun puolesta, kuntäällä terassilla siakon kanssa istutaan. Toivottavasti jaksat taistella jatkossalin.

  ter. Olga

  VastaaPoista
 9. Uusinta kirjoitus lukulasit päässä, siis ollaan siskon kannssa täällä terssilla. Kohta mennään nukkumaan, mutta kun niin harvoin nähdään niin ei malttaisi mennä nukkumaan.

  Olga

  VastaaPoista
 10. Petelle tsempit Turusta !!! Voimia jaksamiseen - taistelutahtoa sinulla tuntuu olevan, HYVÄ PETE ! Pian se hoitovapaa jo häämöttää, saat nauttia suvesta ! Olet ajatuksissa.
  Olgalle terkut - oot sä aika mimmi ; )

  VastaaPoista
 11. Petelle tsemppejä täältä Helsingistäkin! Toivotaan parempia uutisia jatkossa.

  VastaaPoista
 12. Tsempit Petelle Puistolastakin ja rumat sanat hyyryläisille! Mukavaa kesän jatkoa! :)

  VastaaPoista
 13. Kiitokset tsempeistä ! Onhan tämä ollut vähän tälläistä taapertamista juhannuksen jälkeen, ollaan varmaan siirrytty uuteen vaiheeseen tällä syöpäpolulla. Monenlaista on tullut mietittyä. Viime viikolla oli hieman lämpöä, crp koholla ja yskä vaivasi. Kävin hakemassa varmuuden vuoksi antibioottikuurin. Nyt on olo jo parempi,mitä nyt eiliselle siirtynyt tiputus hieman painostaa. Lapaluiden alla ja kyljessä on ollut kipuilua, eilen lääkäri antoikin lomalle sellaiset dropit että niillä voisi tienata jo katukaupassakin.
  No kaikesta huolimatta ensi viikolla lähdetään reissuun, ei tässä niin raihnasia vielä olla. Aluksi mökille, sieltä reissu lintsille, p-karjalan kautta takaisin. Vieläköhän tuota jaksaisi nousta Kolille ihailemaan maisemia ?
  Kesän jatkoja kaikille ! t. pete
  ps. meille luvassa huomen aamuksi + 5 C ja vesisadetta

  VastaaPoista
 14. Tsemppiterveiset minultakin pete!
  Uudet käänteet pitää aina sulatella, sitten taas nostaa taistelutahto päätään. Hyyryläisille toivon häätöä, pikaista sellaista! Onneksi valkoisen talon väki on huippua, voi ainakin luottaa saavansa parasta mahdollista hoitoa.

  Nautitaan hyyryläisinemme kesästä, tehdään mitä halutaan, jaksamisen puitteissa. Mukavaa reissua!

  VastaaPoista