maanantai 23. toukokuuta 2011

Hääpäivän kunniaksi!

Tänään on 13-vuotta siitä kun tämä tyttö asteli vihille. Olin varma etten mene naimisiin, enkä löydä koskaan sellaista miestä, jonka kanssa perustaisin perheen. Olin 30-vuotta, kun tavattiin ja aika monta kertaa pettynyt suhteisiin, pitkiinkin. Kun oikea osuu kohdalle, se on sitten menoa. Eikä ole tarvinnut kauppoja katua.  Monenlaista on matkan varrella tapahtunut, heikompi olisi jo lähtenyt läpsimään. Illalla on juotava kakkukahvit sen kunniaksi (ostin kaupasta valmiin, kun en kerkeä/jaksa/viitsi itse leipoa).

Mikä pitää liiton kasassa silloinkin, kun on todella vaikeita aikoja. Pelkkä toisesta pitäminen ei riitä. Kai se on sitä todellista sitoutumista. Koetinkiviä on ollut ennekin esim. kaksi taloa ollaan raennettu yhdessä. Siinä punnitaan hyvin suhteen venyvyys. Niitä aikoja en kaipaa takaisin, olivat niin raskaita. Pienet remontit ja puuhastelut on mukavia. Sekin voi olla mukavaa yhdessäoloa.

Vuosia sitten yritettin aloittaa yhteinen harrastus. Mentiin argentiinalaisen tangon kurssille. Siinä naisen pitäisi koko ajan hyvin tarkkaan seurata miehen jokaista liikettä, rintakehän suuntaa myöten. Tanssi oli vaikeaa ja olisi vaatinut paljon aikaa ja etenki hermoja. Käytiin myös pritanssikurssilla, fusku, jive, chacha ym tansseja. Jokseenkin olisi sujutnutkin, jos minä olisin täysin taas sisäistänyt sen, että tanssin maailmassa mies vie. Olin käynyt latinos tunneilla vuosia, eikä miehellä heti lanne vispannut niinkuin olisi pitänyt. Perherauhan vuoksi katsottiin parhaimmaksi lopettaa tämä harrastus heti alkuunsa. Jälkeenpäin ollaan naurettu sille monta kertaa. Minkäs teet kun on luonteeltaan enemmän emätä kun piika.

Ilokseni kohta on ikkunatkin pesty. Työ vaatii jonkun verran itsensä piiskaamista, ei kuulu lempipuuhiin. Tänä keväänä olen ihaillut rauhassa kesän tuloa. Iloinnut lintujen liverryksestä, luonnon vehreydestä. Pienistä hetkistä ilman stressiä. Nauranut maha kippurassa koiran ilolle. Saa pitkästä aikaa heitellä pihalelujaan, nukkua auringonpaisteessa, kaivella luita piiloon ja kohta pois. Tytär on ihan villinä loman tulosta. Hyvin on jaksanut koulussa viimeiset kokeet tsempata. Ainahan se on mielessä, loma.

11 kommenttia:

 1. ONNITTELUT NUORELLE PARILLE ; ) Ihanaa - iloitkaa hääpäivästänne ! Mukavaa luettavaa oli tanssiharrastuksenne, rivien välistä pystyin kyllä lukemaan, että osaatte tanssia. Katson kadehtien laivaristeilyillä/ravintoloissa hyvin tanssivia pareja. Se on niin (huokaus) ihanaa. Mun mieheni ei kerta kaikkiaan tanssi. Seurustelumme alkuaikoina vuosia sitten olimme raflassa ja tuli nopeata musiikkia. Kinusin mieheni tanssilattialle. Huusin kesken rockin, hyvinhän tämä menee. Mieheni siihen, että no joo alkumetreiltä asti alko vetää niin pirusti suonta, etten pysty kuin olemaan paikallani ; )
  -pirtsikka-
  Ps. joskus se kaupan kakku on vaan niiiin hyvää - kaunis ajatus olga on tärkein.
  Pss. Pirskatti, kun asuisit mua lähellä, saisit piiskata mutkin pesemään ikkunoita/vaihtamaan verhoja ; )

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea hääpäivän johdosta! Tuttavapariskunta ei aina mahtunut samaan autoonkaan tanssitreenien jälkeen, joten hyvinhän teillä kuitenkin.
  Ikkunat ja verhot - ette nyt viitsisi niistä ;)
  Ja työssähän käydään vain siksi, että saa lomaa, vai onko jollain joku muukin syy?
  Voi hyvin ja nauti kirkkaista ikkuna- ja muista maisemista!

  VastaaPoista
 3. Hääpäiväonnittelut!

  Sinä olet kohta ikkunat pessyt, minä vasta harkitsen että ehkä ne pitäisi pestä... tai edes osa niistä. Kunhan nyt lämpenee ensin. Saa nähdä onko taas pesemättä vielä syksylläkin, niin kuin viime kesänä.

  VastaaPoista
 4. Paritanssikurssi kuulosti kovin tutulle:) Häävalssia käytiin harjoittelemassa, 15v sitten kurssilla ja sovittiin suosiolla, että se jää viimeiseksi tanssikurssiksi. Hyvin on pitänyt. Kippistäkäähän pitkälle liitolle!! Se jos mikä on juhlan paikka. Kyllä tällä tautitaipaleellakin tärkeimmältä tuntuu, että parisuhde on kunnossa. Sen varassa moni asia lepää.

  Ja se ikkunanpesu.. ei edisty lasin läpi tuijottamalla. Kohta tartun.. puhelimeen ja tilaan apua:)

  VastaaPoista
 5. Pirtsikka, en tiedä minkä rivien välistä luit, mutta ei me olla mitään tanssijoita. Mies oli ennen tapaamistamme käynyt lavoilla jonkun verran. Minä olin enemmäkin pyörinyt rokkiporukoissa tai en ainakaan missään perinteisen tanssin pyörteissä:))

  Nykyään tulee hyvin harvoin käytyä missään etenkään tanssimassa.

  rk, kyllä työssä motivoi juuri loma, etenkinkun on jo aika lähellä.

  kitsune, ei se maailma siihen kaadu, vaikka ei ikkunoita pesisikään. Meillä on oikeastaan mies pessyt monena keväänä. Ihan naapurit on ihmetelleet, että isäntä itse pesee... nyt sain inspiraation.

  tiina, tanssi ei liittoa paranna eikä huononna. Hyvin pärjää ilmankin. Mies toi vielä töistä tullessaan ison kukka-amppelin ulos, hääpäivän kunniaksi. En voi valittaa.

  Onneksi on saatavana kotitöihin apua ja saa vielä kotitalous vänennyksen. Viisasta.

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea täältäkin hääpäivän johdosta! Kaksi taloa olette rakentaneet yhdessä - Wau! Meiltä ei onnistu edes pienempi remppa.. Eikä varmasti paritanssi...

  Uudet ikkunat (jotka ovat edelleen vaiheessa..) oli pakko pyyhkiä heti kättelyssä, mutta varsinainen ikkunanpesu on jäänyt kyllä tekemättä. Nautihan niistä kirkkaista näkymistä!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut hääpäivän johdosta!

  VastaaPoista
 8. Onnittelut eilisen johdosta, hyvin tuntuu homma pelittävän, tälläinen kuva on syntynyt kirjoituksiesi perusteella. Meillä tulee kesällä 15 v täyteen, pitäis varmaan keksiä jotakin pientä.
  Täälläkin rupeaa pikku hiljaa koivut olemaan vihreitä, näin keväällä sen huomaa että Suomi on pitkä maa. Huomenna alkaa pihan kunnostusurakka, taas on piällysmiehelle tarvetta. Pihaurakoitsija hoitaa työt.t. pete

  VastaaPoista
 9. Kiitos onnitteluista!

  VastaaPoista
 10. Juu tuli testattua, anonyyminä ja omalla, tuli google-tilliin jotain häikkää.

  VastaaPoista